Sreda 18.05.2016.
07:35
Vestionline

Traže oštru kaznu za Novaka

Reuters
Ne mogu mu ništa na terenu pa traže načine da ga izbace iz takta

Na društvenim mrežama povela se velika polemika da li je srpski igrač trebalo da bude novčano kažnjen zbog toga što je imao fizički kontakt sa sudijom Karlosom Bernandesom tokom duela sa Nadalom.

Naime, prilikom većanja da li je lopta bila dobra ili je izašla u aut posle jedne paralele španskog tenisera (snimak je pokazao da je Novak bio u pravu i da je lopta zaista bila za nekoliko milimitera u autu) glavni sudija meča je spustio ruku toliko nisko da je ona praktično klizala po liniji i brisala postojeći trag što se Novaku nije dopalo pa ga je na kratko dotakao i poručio mu da to ne radi.

Ako bi se striktno poštovala propisana pravila Đoković bi zaista trebalo da bude kažnjen.

- Igrači ne smeju da da imaju bilo kakav fizički kontakt sa bilo kojim zvaničnim licem, protivnikom ili navijačem. Kršenje ovog pravila kažnjava se novčano do 10.000 američkih dolara za svaki prekršaj pojedinačno - piše u ATP pravilima.

Međutim, jasno je da Novak nije imao nikakvu zlu nameru i da kontakt sa sudijom nije bio agresivan odnosno nije imao nameru da bilo koga napadne ili udari, ali navijači njegovih protivnika koriste svaku priliku kako bi mu narušili ugled ili ga na neki način izbacili iz takta.

Na sreću to im do sada nije polazilo od ruke pa se nadamo da neće ni uoči najvažnijeg turnira koji mu predstoji - Rolan Garosa, koji počinje u nedelju 22. maja, a završava se 5. juna. 

2024 © - Vesti online