Utorak 17.05.2016.
20:55
E. V.

Depresija potegla nož

A. Čukić
Lekari i policajci ispred zgrade u kojoj se desio zločin

- Uvek je bila vedra, nasmejana, prijatna i spremna na razgovor. Ništa nije nagoveštavalo tragediju, jer se Snežana nikada nije žalila da ima bilo kakve porodične probleme. Ostaće upamćena kao veliki stručnjak, dobar čovek i rukovodilac - rekao je Bratislav Stanković iz Narodnog muzeja.

Stravičan zločin, kako su "Vesti" već pisale, dogodio se u ponedeljak u Beogradu u koji su Miroljub i Snežana doputovali dan ranije, budući da je Miroljub imao zakazano kod lekara specijaliste. Prenoćili su u ćerkinom stanu u naselju Konjarnik, a onda se u ponedeljak oko 8.45 dogodila tragedija.

Prema pisanju beogradskih medija, Miroljub je u poslednje vreme bio u velikoj depresiji, zbog čega je i imao zakazano kod specijaliste.

- Bio je u teškoj depresiji, mesecima noću nije spavao. Hteli smo da ga posetimo, ali on je bio u teškom stanju, iscrpljen, nije mogao ni da stoji zbog nespavanja. Primio je infuziju kako bi mogao da otputuje u Beograd - rekao je jedan od bliskih prijatelja porodice Petrović.

Šta se u ponedeljak ujutro događalo na sedmom spratu zgrade u Ustaničkoj ulici na Konjarniku, zasad je tajna. Prvi nalazi istrage ukazuju da je Miroljub nasrnuo nožem na Snežanu i iskasapio je, posle čega je popio veću količinu antidepresiva!

Šta je bio povod napada zasad je obavijeno velom tajne, a komšije su ispričale da nisu čule nikakvu buku, dok je jedna od stanarki zgrade rekla da je pre tragedije videla Snežanu sa ćerkom ispred vrata.

Nije životno ugrožen

Policija je, nakon što je upala u stan Petrovića, najpre posumnjala da se i Miroljub izbo nožem u nameri da se ubije. Međutim, utvrđeno je da na njemu ubodnih rana i da je na njegovoj odeći Snežanina krv. U Urgentnom centru je utvrđeno da je popio veću količinu antidepresiva, zbog čega je prevezen na VMA, a lekari iz te ustanove su rekli za medije da Miroljub nije životno ugrožen.

- Videla sam ih oko osam sati ujutro. Ne znam o čemu su pričale jer nismo bili u naročito dobrim komšijskim odnosima. U stvari, oni nisu imali želju da se druže s komšijama, često ni na pozdrav nisu odgovarali. Kad sam se vratila iz prodavnice, one su i dalje stajale ispred vrata i pričale. Verovatno se zločin dogodio samo nekoliko minuta kasnije - rekla je komšinica.

Posle razgovora s majkom, ćerka je, navodno, otišla do apoteke, a kada se vratila, roditelji joj nisu otvarali vrata. Uzalud je zvonila, pa je na kraju pozvala policiju. Kada su policajci zajedno s devojkom ušli u stan, ugledali su jeziv prizor.

- Snežana je ležala u lokvi krvi u kuhinji i nije davala znake života. Bila je izbodena nožem više od 40 puta po celom telu, a samo na stomaku je imala 35 uboda - ispričao je izvor blizak istrazi.

Direktorski bračni par

Snežana je godinama bila direktor Narodnog muzeja u Vranju, a za to vreme Miroljub je obavljao najodgovornije funkcije u kompanij Simpo u vreme kada se na čelu preduzeća nalazio Dragan Tomić. Jedno vreme bio je i zamenik generalnog direktora Simpa.
- U aprilu prošle godine iskoristio je socijalni program, uzeo otpremninu i napustio Simpo. Ubrzo je imenovan za direktora preduzeća Simpen u Bujanovcu, ali tamo je bilo određenih problema, pa je napustio firmu - rekle su za medije komšije iz naselja Ledene stene u Vranju, gde su Petrovići živeli.

 


 

 

 

2024 © - Vesti online