Utorak 17.05.2016.
17:40
D. N. Petrović - Vesti

"Četnik" pretukao sina "vehabije"

pixabay.com
Komšija pretukao maloletnika u Sjenici (Foto: Ilustracija)

Osumnjičeni i žrtva su komšije. Dečak je šutirao loptu koja je u jednom trenutku pala na parkirani kamion čiji je vlasnik R. Š. Kako je ispričao roditeljima, dečak se popeo na kamion s namerom da uzme loptu, međutim, tada je naišao R. Š. i počeo da ga "krvnički tuče po glavi i telu". Toliko ga je izudarao da je dečakovo lice u modricama i podlivima.

Ovaj slučaj uzburkao je sjeničku javnost, jer su R. Š. i dečak različitih nacionalnosti. Tenzije su dodatno podigli komentari na socijalnim mrežama u kojima se R. Š. naziva četnikom, a dečak O. M. vehabijinim sinom.

Tužilac u Sjenici Nurija Rožajac kaže da je protiv R. Š. podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje i da događaj nije nacionalno motivisan.

Ovim povodom konferenciju za štampu, kojoj je prisustvovala i majka pretučenog dečak A. M, održala je BDZ - Sandžaka koja je zatražila da nasilnik bude adekvatno kažnjen.

Opštinski odbori SDA Sandžaka i SPS u Sjenici oštro su osudili nasilništvo R. Š. tražeći od nadležnih državnih organa adekvatnu reakciju na ovaj, za Sjenicu nesvakidašnji događaj.
Predsednici odbora SDA i SPS u Sjenici, Hazbo Mujović i Mića Kaličanin pozvali su javnost na smirenje tenzija, ističući da slučaj nema nikakvu nacionalnu pozadinu.

2024 © - Vesti online