Utorak 17.05.2016.
16:49
Vestionline

"Nekima je bio cilj da dođe do krvoprolića"

Tanjug
Spin krenuo iz Beograda: Mladen Bosić

Oni tvrde da upravo iz Beograda dolazi taj falsifikovan dokument da su na Soroševom platnom spisku i navode da su pokrenuli pravne postupke i angažovali tim advokata u Srbiji, te da žele da "isteraju" istinu na svim instancama.

Predsednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić je istakao da u Srbiji postoje dva stereotipa o RS:

- Jedan je da nema Dodika, ne bi bilo ni RS, i drugi je da je socijalno i ekonomsko stanje bolje u RS, nego u Srbiji. Oba su pogrešna i oba mogu da se opozovu - rekao je Čavić.

Predsednik SDS Mladen Bosić naveo je da je glavni razlog za njihov dolazak u glavni grad Srbije "neverovatna količina laži, dezinformacija, velikim delom plasirana iz Beograda i beogradskih medija".

- Vrhunac je plasiranje falsifikovanog dokumenta o navodnom finansiranju opozicije od strane Soroša. Klasična dezinformacija i udbaški metod, što nisam očekivao iz Srbije - kaže Bosić.

Dodaje da ne zna ko stoji iza te kampanje "dizanja tenzija", ali smatra da nadležni organi moraju utvrditi pravu istinu.

- Nikada nam cilj nije bio nikakav konflikt, ali ovim spinom, koji je krenuo odavde, situacija je dovedena do usijanja, čini mi se da je nekima i bio cilj da dođe do krvoprolića - rekao je Bosić.

Čavić je rekao da je predsednik RS Milorad Dodik uveo Srpsku u ozbiljnu izolaciju, proglašavajući neprijateljem svakoga ko ne podržava njegovu politiku, dok s druge strane, kako tvrdi, određeni ljudi na platnom spisku Dodika stvaraju uverenje da svako ko ruši Dodika - ruši RS.

2024 © - Vesti online