Utorak 01.06.2010.
12:50
Tanjug

Vojni aerodrom kod Kraljeva postaje civilni

''Vrednost radova neophodnih za pretvaranje aerodoroma u civilni je oko 22 miliona dinara, a sredstva će obzbediti Vlada Srbije i aerodrom "Beograd", rekao je Dinkić u Lađevcima.


Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović rekla je da će ovo ministarstvo obezbediti sredstva za početak radova u 2010. godini.

Krajem 2011. godine biće pretvoren u civilni aerodrom: Aerodrom Lađevci


"Ove godine moramo završiti projektnu dokumentaciju i početi neke radove na infrastrukturi, kao što su vodosnabdevanje, priprema radova na pisti, pristanišnoj zgradi i kontrolnom tornju", rekla je Kalanovićeva.


Dinkić je najavio i da će u junu vlada doneti odluku kojom će označiti početak radova na izgradnji civilnog aerodrome u Lađevcima.


"Za centralnu Srbiju je od velike važnosti da dobije civilni aerodrom zbog pospešivanja izvoza, posebno poljoprivrednih prozvoda, ali i doprinosa razvoju turizma", rekao je Dinkić.


Na pitanje novinara da je bilo najava da će se u ovaj projekat finansijski uključiti partneri iz Turske, ministar Dinkić je odgovorio: "Sami ćemo obezbediti sredstva, ali ako neko bude želeo da nam se pridruži, biće dobrodošao".


U nastavku posete Kraljevu, ministar Dinkić će u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, u okviru projekta javnih radova, potpisati ugovore sa 11 poslodavaca za privremeno zaposlenje oko 200 ljudi.


Ministarka Kalanović će obići Industrijsku zonu "Šeovac" i Fabriku vagona, a zatim će se oba ministra u Privrednoj komori susresti s privrednicima iz Raškog i Moravičkog okruga.

2024 © - Vesti online