Utorak 17.05.2016.
11:41
A. Milosavljević - Vestionline

Sram te bilo, Novače, i svaka čast, Vučiću

Tanjug/AP
Baš sad si našao da izgubiš,  čovek spremio pobednički tvit pa je morao da menja tekst i da gubi dragoceno vreme dok piše ekspoze

Iako naporno radi da svima nama bude bolje za dve, najviše tri godine, i on je čovek od krvi i mesa pa mora s vremena na vreme da se odmori. A kada "premijer" (u Srbiji se često koristi ova tuđica, iako je u našem jeziku titula predsednik Vlade, te stoga pod navodnicima i sada i dalje u tekstu) odmara, onda najčešće gleda finala teniskih turnira i o njima, kao i mi ostali "lezilebovići" - tvituje.

Istina, on je ovih dana prezauzet pisanjem ekspozea za novu vladu koju planira da formira, bez obzira što pod punom kontrolom za sada ima 98 poslanika. A, kako je naš vođa stara škola, on to radi svojeručno uz pomoć olovke i papira (posle će neki to da prekucavaju), prilično detaljno, pa to ide nešto sporije i potrajaće nekoliko nedelja.

U tim retkim pauzama između pisanija, postavljana kamenja temeljaca (koji su u poslednje vreme u nestašici), čitanja Vebera, monologa na konferencijama za medije, nebavljenjem Savamalom i Jurom, preganjanjem sa tamnim silama zla oličenim u srpskoj opoziciji koja bi samo da jede u skupštinskom restoranu, pronađe on malo vremena da isprati i šta rade naši sportsiti u svetu. Obično je to nedeljom jer Bog reče "šest dana radi, sedmi odmaraj", a on je to malo modifikovao, pa umesto da odahne celog dana, on izabere termin kada je na programu neki važan sprtski događaj.

Tako je prethodne nedelje posle trijumfa Novaka Đokovića na Mastersu u Madridu naš neumorni "premijer" tvitnuo - Svaka čast, bravo Nole!

Bilo je tu i "fejvova" i "retvitova" i raznih komentara (uglavnom pozitivnih) što se našem vođi očigledno dopalo, pa iako Novak nije uspeo da ponovi isti uspeh u Rimu, naš vrli vođa se ponovo dohvatio tastature (ili je opet neko prekucavao umesto njega) kako bi izneo svoje zapažanje - Ti si nama i danas najbolji @DjokerNole ! Uvek uz tebe!

Ipak, ovo "uvek" se odnosi od trenutka kada je Đoković počeo da niže uspehe pa nije na odmet da se pokupi i neki politički poen, kao što su to radili i vođini prethodnici. Ali, da to "uvek" nije bilo baš uvek, najbolje znaju Novakovi roditelji koji su u svoje dete uložili gotovo svu imovinu koju su imali, rizikujući da sve izgube, jer podrške Saveza i države nije bilo.

Baš nekako u to vreme, iako bi on to najradije da zaboravi, stranka čiji je vođa bio član bila je ili na vlasti ili uz vlast, a njemu je dopala nezahvalna dužnost da bude ministar informisanja. Tvitovao bi on i tada o uspesima srpskih sportista, tada uglavnom košarkaša, odbojkaša, rukometaša, ali na njegovu žalost tada nije bilo tvitera pa je bilo malo teže okititi se tuđim perjem. Uglavnom se to svodilo na telegrame - čestitke ili prijeme i tapšanje po ramenu, što je neizostavno narodu bilo pročitano ili prikazano u svim informativnim emisijama.

I umalo da zaboravim "Sram te bilo Novače" umesto X političkih poena, za čestitku pobedniku, "premijer" je dobio samo Y bodova (X > Y) jer si ti našao baš sada da izgubiš, dok se on muči da svima nama bude bolje za dve, najkasnije tri godine.

2024 © - Vesti online