Ponedeljak 16.05.2016.
17:30
Vestionline

Dozlogrdilo mu: Jedan od osnivača HDZ-a napustio stranku

youtube.com
Smatra da je doneo pravu odluku: Hrvoje Burić

On je pismo o napuštanju stranke poslao u nedelju šefu HDZ Rijeka Lucijanu Vukeliću.

Burić je, inače, slovio kao jedan od najaktivnijih HDZ-ovaca u Rijeci, a na poslednjim izborima u toj SDP-ovoj centrali uspeo je da uđe s Vojkom Obersnelom u drugi krug izbora za gradonačelnika, piše Jutarnji list.

U objašnju o napuštanju stranke nakon 26 godina, Burić je istakao da je to puno godina kroz koje je sazreo, i kao osoba i kao političar.

Dozlogrdilo mu je, kaže, da stoji iza neverodostojnosti i neefikasnosti stranke kojoj je, kako ističe, svojim delovanjem u Rijeci dao više nego što je to zaslužila.

Navodi i da odluku nije doneo preko noći, ali da kada je odlučio, nije, kako kaže, imao mnogo dilema.

- Trenutna kriza u HDZ-u nije moj osnovni i prvi motiv, ali mi potvrđuje da sam odlučio ispravno. Tim više što u HDZ-u nikad nisam bio foteljaš niti sam od stranke očekivao ulaznicu za lagodan život. I moji politički istomišljenici, ali i moji politički suparnici znaju da sam jedan od najglasnijih i najaktivnijih članova opozicije u Gradskom veću Rijeke - naveo je.

On je kaže šokiran skandalom koji je izbio zbog ugovora koji Karmarkova supruga Ana ima sa glavnim lobistom "Mola" Josipom Petrovićem.

2024 © - Vesti online