Ponedeljak 16.05.2016.
16:28
Vestionline

"NATO kvari odnose između Srbije i Crne Gore"

Tanjug
Dok građani Srbije poručuju "Nikad u NATO", Crna Gora sve bliža članstvu

- Prema onome što se može videti spolja, izgleda da su odnosi Srbije i Crne Gore harmonični. Nema, makar u javnosti, značajnih otvorenih pitanja između zvaničnog Beograda i Podgorice. Međutim, meni se čini da je to samo zatišje, iz prostog razloga što su strateški interesi Srbije i Crne Gore u jednom delu u koliziji - rekao je Vujović.

Vujović, koji je u Beogradu učestvovao na konferenciji "Odnosi između Srbije i Crne Gore 10 godina posle referenduma", rekao je za "Politiku" da će sporna pitanja između dve države ponovo izaći na površinu otvaranjem nekog od spornih pitanja, pre svega NATO integracija, i eventualnom promenom političkih snaga u Srbiji.

Odgovarajući na pitanje koliko će promene u Skupštini Srbije uticati na odnose dve zemlje, Vujović ističe da je moguće da će na te odnose uticati dolazak radikalnih političkih partija, kao što su SRS, Dveri, DSS, koje su na neki način bile označene kao stranke koje veoma negativno gledaju na neke strateške prioritete Crne Gore.

- Pod njihovim pritiskom u parlamentu će možda i vladajući naprednjaci morati da promene makar svoj diskurs prema Crnoj Gori - rekao je Vujović.

2024 © - Vesti online