Ponedeljak 16.05.2016.
11:01
Vestionline

Vlada Hrvatske pred kolapsom: Kraj se meri danima!

Tanjug/Hina
Još nije stigao da nauči hrvatski kako treba, a već bi mogao da ostane bez premijerske fotelje

- HDZ-ove pretnje preslagivanja Vlade s (Milanom) Bandićem i njihovo otvoreno javno nezadovoljstvo predsednikom Vlade, a zatim i kulminacija s Inom, jasni su signali da u HDZ-u pred finale unutarstranačkih izbora opasno kuva. Ni Most, a još manje Hrvatska, ne sme da bude talac HDZ-ovih interesnih unutarstranačkih borbi - rekao je Relković za Slobodnu Dalmaciju povodom ostavke na mestu specijalnog savetnika potpredsednika Vlade Bože Petrova (Most).

Njegov potez dodatno je podstakao nagađanja o mogućem skorom padu Vlade premijera Tihomira Oreškovića.

Relković, jedan od ideologa Mosta, u intervjuu je naglasio da Most s HDZ vodi vladu, pa da je neophodno da bude spreman na sve scenarije, uključujući i pad vlade.


On je rekao da je izašao iz Vlade, jer bi bilo neodgovorno da sedi u vladi i propituje njen dalji smisao, dok se HDZ, kako je rekao, kuloarski i javno preko svojih satelita igra preslagivanja Vlade da bi samostalno ovladao upravljanjem državom.

Prema njegovim rečima birači na izborima nisu dali HDZ i SDP pravo samostalnog upravljanja državom, pa im to pravo ne sme dati ni Most.

Potpredsednik Vlade Božo Petrov nekoliko puta je u medijima rekao da ne veruje da će biti novih izbora, ali da je Most spreman za njih ako ne bude volje za reformama.

2024 © - Vesti online