Ponedeljak 16.05.2016.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Kolači na prazničnoj trpezi

D. Đorđević
Zahvalni: Svetomir, Snežana i Tamara Stamenković

Ušavši u skromni dom, zatekli smo ih u čistoj sobi gde pored televizora provode svoje slobodno vreme. Uručivši im prilog dobročinitelja iz Australije, silno su se obradovali, a majka Snežana, radosno kaže da će za Đurđevdan da napravi kolače kremisimo svojoj mezimici.

- Bog i svi sveti neka čuvaju našeg dobrotvora. Neka je blagosloven, srećan i veseo. Mnogo nam znači pomoć, ali još više pažnja, saznanje da neko misli na nas. Posebno zbog Tamare, našeg jedinog smisla i volje za životom - kaže Svetomir kome je najvažnije da ćerka završava Elektrotehničku školu u Vranju s vrlo dobrim uspehom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Kući kad dođe, odmah sedne i uči. Predveče prošeta sa drugaricama po selu, a za vikend odemo do Vranjske Banje ili Vranja. Televizija joj je glavna razonoda, ne propušta seriju "Vojna akademija" i mašta da bude, barem, vojnik po ugovoru.

A da li će Tamara zadovoljiti visoke kriterijume Vojske Srbije, znaćemo već na jesen. Želimo joj sreću na prijemnom ispitu.

Život od nadnice

Svetomir, invalid sa jednom nogom kraćom 16 centimetara od druge, dok na desno oko skoro da ne vidi, traži posao kod ljudi u okruženju i Vranjskoj Banji kako bi preživeli i školovali Tamaru. Nemaju imanja, pa žive od njegovih nadnica i suprugine penzije od 100 evra.

- Ne mogu da biram, jer i snaga me napušta. Uzmem nešto para i kesu hrane, nama dovoljno, samo da je zdravlja - ističe Svetomir.



 

2024 © - Vesti online