Nedelja 15.05.2016.
16:44
Vestionline

Kakav dan u Barseloni: Klinac pobedio, Mercedesi se polupali (VIDEO)

Reuters
Već na sledećoj krivini došlo je do udesa Hamiltona i Rozberga

Do pre nedelju dana tek punoletni Holanđanin vozio je za drugi tim odnosno Toro Roso, ali je prigrabrio priliku koja mu se pružila kažnjavanjem Danila Kvjata i unapređenje u prvi tim.

I na samoj trci na stazi Katalunja mogo toga se poklopilo pošto su oba Mercedesa ispala već u prvom krugu pošto je Luis Hamilton u nameri da obiđe Nika Rozberga sleteo sa staze, potom je izgubio kontrolu, zakačio klupskog kolegu i za obojicu je trka u tom trenutku završena.

Najmlađi pobednik jedne trke u istoriji Formule 1 trijumfovao je ispred Kimija Raikonena i Sebastijana Fetela, dvojca Ferarija, odnosno svog klupskog kolege Danijela Rikarda.

Bodove su još osvojili valteri Botas (Vilijams), Karlos Sajnc (Toro Roso), Serhio Perez (Fors Indija), Felipe Masa (Vilijams), Dženson Baton (Meklaren) i Danil Kvjat (Toro Roso).

U generalnom plasmanu vodi Rozberg sa 100 bodova, na drugo mesto se probio Raikonen sa 61, dok je Hamilton sada treći sa 57 poena. Fetel i Rikardo dele četvrto mesto sa po 48 bodova, a do šestog mesta je stigao Ferštapen koji ima 38 ppoena.

Sledeća trka je na programu 29. maja i voziće se na ulicama Monte Karla.

2024 © - Vesti online