Nedelja 15.05.2016.
09:54
Vestionline

Loš znak za Mareja pred meč sa Đokovićem!

Reuters
Nikada nije pobedio Novaka na šljaci

Marej je u četvrtfinalu pobedio Danijela Gofana (6:1, 7:5), a u polufinalu sa 6:2, 6:1 Lukasa Puila, "srećnog gubitnika" koji se našao u žrebu samo zahvaljujući povlačenju Žo-Vilfreda Conge zbog povrede.

- Mnogo bi me obradovala titula, nova sa masters turnira a moja prva u Rimu. Igraću baš na moj rođendan, a nisam baš mnogo puta pobeđivao na taj dan. Zapravo, ne mogu da se setim nijednog primera, što baš i nije dobar znak. Nadam se da će se ove nedelje to promeniti - rekao je škotski teniser.

Endi je do sada devet puta pobedio Novaka, ali nijedan od tih devet trijumfa u 32 dosadašnja duela sa Đokovićem nije bio na šljaci.

- Novak igra ekstremno dobro ove godine. Pobeđuje redovno, a to je odlika nekog ko je veoma samouveren. Mene raduje što ćemo se sastati, jer je sjajna stvar kada god ste u prilici da igrate sa najboljima na svetu. Rolan Garos počinje za dve nedelje i ne postoji bolja pripremu za taj grend slem od duela sa najboljim igračima na svetu. Do sada su moje pripreme za Otvoreno prvenstvo Francuske bile izuzetno dobre - rekao je Marej, nadajući se da će nizu uspeha pridodati i prvu pobedu nad Novakom na šljaci, ujedno i prvu titulu na rimskom mastersu.

2024 © - Vesti online