Subota 14.05.2016.
19:16 >> 20:59h
Vestionline

Preokret Zvezde u Surdulici, Vojvodina sve bliže Evropi

N. Đurović
Aleksandar Luković je bio direktan krivac za gol Radnika, ali Katai je sa dva gola doneo preokret

Crvena zvezda je na gostovanju u Surdulici savladala Radnik sa 4:1 iako utakmica nije dobro počela po tim Miodraga Božovića jer je Deletić u 10. minutu doveo u vođstvo domaćina.

Već do poluvremena sa dva pogotka Aleksandar Katai je doneo preokret crveno belima, da bi početkom drugog dela Hugo Vijeira povisio na 3:1. U samoj završnici Petar Orlandić je stavio tačku na ovaj meč.

Vojvodina je pred svojim navijačima savlada Borac sa 2:0 i tako se bodovono izjednačila sa Čukaričkim koji je poražen u duelu sa Voždovcem. 

Superliga, plej-of, 6. kolo
Radnik - Crvena zvezda 1:4 (1:2)
(Deletić 10 - Katai 30, 45, Vijeira 56, Orlandić 89)
Vojvodina - Borac Čačak 2:0 (1:0)
(Babić 6, Ašćerić 85)
Voždovac - Čukarički 2:0 (0:0)
(Stojanović 46, Krasić 78)
Radnički Niš - Partizan (nedelja, 19.00)




 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tok meča Radnik - Crvena zvezda:

Od samog starta utakmice tim Miloša Veselinovića je jurnuo ka golu Beograđana i to mu se isplatilo u 10. minutu kada je psle velike greške Lukovića fudbaler Radnika Deletić uspeo da predribla golmana Kahrimana i da loptu gurne u gol.

U 21. minutu crveno-beli su tražili penal pošto su smatrali da je lopta posle udarca Srnića na putu ka golu udarila u ruku defanzivca domaćeg tima, ali sudija Novak Simović nije dosudio kazneni udarac. Ispostaviće se kasnije da je bio u pravu pošto je lopta udarila u grudi igrača Radnika.

Posle pola sata igre došlo je do izjednačenja, a strelac za Crvenu zvezdu bio je Katai koji je svojim 16. golom u sezoni možda najavio i preokret već u prvom poluvremenu. Asistenciju na svoj konto upisao je mladi Mihailo Ristić koji je odlično centrirao na drugu stativu.

U završnici prvog poluvremena još dve šanse za goste. najpre je Hugo Vijeira promašio poptuno prazan gol pošto je pre toga zalomio golmana i jednog odbrambenog igrača Radnika. Posle njega u priliici se našao i Le Talek, ali je njegov udarac prošao tik pored leve stative gola domćeg tima.

U poslednjim sekundama meča Aleksandar Katai je i drugi put savladao domaćeg golmana ovog puta odličnim udarcem levom nogom sa distance - 1:2.

Nastavila je Crvena zvezda da napada i u drugom poluvremenu, a novim golom inicijativu je krunisala u 56. minutu kada je Hugo Vijeira pokupio jedan otpadak i zatresao mrežu za 1:3.

Nije bilo previše uzbuđenja u drugom poluvremenu utakmice u Surdulici sve do 89. minuta kada je Petar Orlandić na asistenciju Demijena Le Taleka pogodio za ubedljivih 4:1 za Crvenu zvezdu.

Uz ovu utakmicu u istom terminu od 19 sati sastaju se Vojvodina i čačanski Borac odnosno Voždovac i Čukarički. U nedelju je na programu meč između niškog Radničkog i Partizana.

2024 © - Vesti online