Subota 14.05.2016.
13:50
Vestionline

Dodik zapevao: Ne može nam niko ništa...(VIDEO)

Srna
Predstavnici vlasti na Trgu Krajine

Kako prenose mediji iz regiona, nešto pre podneva na Trg Krajine stigao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a prethodno se obratio okupljenima ispred Palate Predsednika.

- Svima želim uspešnu i stabilnu Republiku Srpsku, da vlada mir i stabilnost, da se uvažavamo i da političke razlike rešavamo u institucijama gde im je i mesto - rekao je Dodik. 

On se potom obratio okupljenim pristalicama na Trgu Krajine. 

- Danas branimo RS od unutrašnje izdaje, a izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, kad u Sarajevu ne smeš da braniš RS, kad ne smeš da kažes da voliš Srbiju… To je izdaja -  rekao je Dodik i dodao:

- Ako nemamo državu, nemamo slobodu, zato moramo da se borimo za Republiku Srpsku. Ne interesuju me oni koji kažu da Republika Srpska nije država, ona je država.

Govor je završio pesmom "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine..."

Na skupu vladajuće stranke pojavio se i sin Ratka Mladića, Darko Mladić koji je pozdravljen velikim aplauzom. 

Na drugoj strani, član predsedništva BiH Mladen Ivanić je povodom zabrane šetnje pristalica opozicije rekao da je to pravljenje negativnog ambijenta i da ne očekuje nerede. 

- Nismo zbog toga ovde - rekao je Ivanić. 

Miting opozicije počeo je intoniranjem himne Bože pravde, a potom su se na binu popeli lideri opozicije Mladen Bosić, Mladen Ivanić, Branislav Borenović, Dragan Čavić, Aleksandra Pandurevič, Igor Crnatko i dr.

2024 © - Vesti online