Petak 13.05.2016.
17:09
Vestionline, Tanjug

"Hrvatska podseća na jugoslovenski vic o Titu..."

youtube.com
Situacija u Hrvatskoj slična vicu: Žarko Puhovski

Zastupnik HNS-a Goran Beus Rajhemberg smatra da je svako "dalje mrcvarenje u parlamentu besmisleno".

- Najvažnije političke institucije, Hrvatski sabor i vlada, blokirane su. Vladajuća većina više ne postoji - rekao je Rajhemberg i upozorio na štete za koje kaže da bi mogle biti višestruke i da je ova godina izgubljena zbog političkog eksperimenta i diletantizma Domoljubne koalicije, okupljene oko HDZ-a i Mosta.

"Jedini način da se izađe iz ove pat pozicije je da Tomislav Karamarko pristupi Zoranu Milanoviću i ponudi dogovor o konkretnom datumu vanrednih parlamentarnih izbora te o setu od desetak najvažnijih odluka koje do tada treba doneti, uključujući i izbog članova Ustavnog suda i odluku o raspuštanju Hrvatskog sabora. Sve drugo bilo bi neodgovorno kockanje sudbinom države i njene stabilnosti. O dobrobiti građana da ni ne govorimo", napisao je Rajhemberg na Fejsbuk profilu.

Vic iz bivše Jugoslavije

Puhovski je za portal Index.hr rekao da ga ova situacija podseća "na stari vic koji se u potaji pričao u bivšoj Jugoslaviji da je Tito umro samo mu to niko nije smeo reći".

Puhovski je podsetio da je u četvrtak premijer Tihomir Orešković uveravao da su brojke potpuno jasne. Problem je što ne znamo u kojoj se meri radi o unutrašnjim igrama i sabiranju, a u kojoj meri je reč o napuštanju broda.

- To se najbolje videlo na jadnom Reineru. Oni ne kontrolišu većinu. Zahvaljujući tome što se Milanović ponaša uvređeno jer smatra da su ga Mostovci izdali, na drugoj strani se ne pokušava komponovati većina nego čekaju da im vlast padne u ruke - kaže Puhovski i dodaje da se politika ne može voditi uvređeno.

2024 © - Vesti online