Četvrtak 12.05.2016.
21:27
Vestionline

Kada izgubi set sa nulom Novak uglavnom pobeđuje, tako je bilo i u Rimu

Reuters
Teška, ali zaslužena pobeda Novaka Đokovića

U duelu 3. kola Đoković je posle jednog sata i 36 minuta igre savladao Belućija sa 0:6, 6:3, 6:2 i tako zadžao priliku da treći put uzastopno osvoji titulu u glavnom gradu Italije.

Nije dobro počelo po Novaka, naprotiv počelo je katastrofalno pošto je Brazilac osvojio set bez izgubljenog gema što mu je bio tek drugi set u šestom međusobnom duelu sa Đokovićem.

Međutim, statistika čak ni tada nije bila na Belućijevoj strani pošto je Srbin u prethodnih sedam mečeva kada je izgubio set sa nulom čak četiri puta trijumfovao.

Da bi to moglo da se desi i peti put nagovestio je drugi set koji je dobio sa 6:3 pa se posle nekih sat vremena igre uplo u odlučujući set koji je Novak dobio još ubedljivije (6:2) pošto je iskoristio obe brejk lopte, a rivalu nije dozvolio niti jednu.

Od momenta kada se završio prvi set za Novaka kao da je počeo novi meč. Potpuno je zaboravio sve što se dešavalo, maksimalno je smanji broj neiznuđenih grešaka, terao je rivala da osvaja poene, a samim tim i više da greši.

Za plasman u polufinale Đoković će igrati protiv Rafaela Nadala i to jedino projektovano četvrtfinale, dok će se u preostala tri sastati Endi Marej - David Gofan, Lukas Puj - Huan Monako i Kei Nišikori - Dominik Tim. 

2024 © - Vesti online