Petak 13.05.2016.
04:08
J. L. Petković - Vesti

Pokušali da otmu srpsku devojčicu

Tanjug
Policija bez odgovora na ovaj slučaj

Kao što je već rečeno, ovo nije prvi slučaj napada na srpske devojčice na centralnom Kosovu. U srpskom selu Preoce, šest kilometara udaljenom od Gračanice, meštani još žive u strahu nakon što su početkom aprila nepoznate osobe iz automobila u pokretu napale i verovatno pokušale da otmu dve srpske devojčice, rođene sestre! Incident se dogodio u blizini lokalne prodavnice kada je na stariju Anđeliju (14) naleteo džip s albanskim tablicama, pri čemu je kroz otvoren prozor vozila jedna osoba devojčicu jako udarila.

Policija bez komentara

Incident od pre tri dana najoštrije je osudio gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić. On je ukazao i na odgovornost pripadnika Kosovske policije koji su zaduženi za održavanje javnog reda i mira. Kosovska policija se povodom napada u Gračanici nije oglasila.

- Ćerke ne mogu da se oporave. Ne znam da li su napadačima krajnje namere bile da ih zaplaše, povrede ili kidnapuju, ali su postigli da nam uteraju strah - ispričala je za Vesti posle tog incidenta njihova majka Danijela J.
Napad se dogodio kada su se Anđelija i Aleksandra (12) vraćale iz posete stricu. Majka je išla s njima, ali je zbog najavljenih gostiju krenula brže.

- Žurila sam, a one su išle malo sporije za mnom. U jednom trenutku Aleksandra je svratila do prodavnice, pa je Anđelija ostala na ulici da je sačeka. Tada je naišao auto sive metalik boje i naglo zakočio. Čovek iz automobila je udario Anđeliju rukom u gornji deo leđa i moja ćerka je počela da vrišti - pričala je dalje očajna majka.

Srećom, u tom momentu je naišlo drugo vozilo, pa su napadači pobegli. Anđelija od mraka nije videla koliko je osoba bilo u autu, ali je čula psovke na albanskom jeziku. Majka dodaje da slučaj nisu prijavili policiji, jer "nema svrhe".

- Oni samo saslušaju i po pravilu nikada ništa ne učine da nađu napadače - ističe Danijela.
Ona je dodala i da je trauma koje su Anđelija i Aleksandra doživele, nažalost, njihova svakodnevica.

- Za decu je ovo velika trauma, kao i za sve nas. Ali, to je naša svakodnevnica, skoro svakog dana se dešavaju slične stvari. To je naša realnost. Stalno ima provociranja, dobacuju nam i nasrću automobilima na nas - konstatovala je Danijela.

2024 © - Vesti online