Petak 13.05.2016.
03:06
B. Božin - Vesti

Ne dajte šansu Bilderbergu!

wikimedia.org/Mahlum
Hotel u Drezdenu: Lepa fasada, iza nje tajanstvena elita

"To je šansa demokratskoj Nemačkoj da se dokaže", piše portal Kop onlajn. Pored klasičnih anti-Bilderberg aktivista, tu su i partije Levice i AfD, a najnoviji u nizu su socijalisti Antifašističke akcije, koji najavljuju ulične proteste povodom ovog skupa. Socijalistički magazin "Crvena zastava" je pozvao sve demokrate u zemlji da "pruže otpor diktatu elita moći" i blokiraju konferenciju pod motom "Dovde i ne dalje. U Drezdenu neće biti Bilderberg konferencije!".

Slogan pod kojim nastupa Antifašistička akcija je i pandan EJDS-sloganu "Ne dajte Bilderbergu šansu!" , kao i onaj "Nemačka kaže NE imperijalizmu i ratu!".

Nešto ranije je partija Levice uputila pitanje na adresu vlade o tome ko je od članova vlade pozvan na kontroverznu konferenciju. Šturi odgovor je glasio da je, pored šefa Kancleramta Petera Altmajera, šefa SPD-a Zigmara Gabrijela, Frank-Valtera Štajnmajera, ministarke odbrane Ursule fon der Lajen i ministra finansija Volfganga Šojblea, na spisku pozvanih i - kancelarka Angela Merkel.

Časopis "Crvena zastava" naglašava da su sa Bilderberg-konferencijom povezane sve ključne teme naše epohe: imperijalizam, NVO, NATO, rat i mir, TTIP i kompanija, antifašizam, demokratija i socijalna pravda.

Protiv komunizma

Bilderberg grupa je osnovana 1952. godine, sa ciljem da se suprotstavi rastućem antiamerikanizmu u Evropi i da se ojačaju elite moći sa obe strane Atlantika, kao i evropski pokreti, kako bi se sklopio savez Zapada protiv komunizma. Bilderberg je bio relikt hladnog rata, ali je u međuvremenu postao pravi rudnik blaga što se tiče "socijalnog kapitala", kako je to nazvao francuski sociolog Pjer Bordiju: Stvaranje kontakata i veza na najvišem nivou između vladajućih elita na transatlantskom prostoru.

Do sada je kritika Bilderberg-fenomena dovođena u vezu sa desnim populizmom, kako bi diskreditovala nezavisne novinare, piše pomenuti nemački portal. Međutim, Bilderberg nije proizvod fantazije o zaverama, nego je istinska zavera. Organizaciona struktura Bilderberg-grupe podseća na ljuske luka, slikovito je opisao portal "Rusija danas" (nemačka verzija): U srži je koncentrisana moć, koju obavijaju slojevi transatlantskih vodećih ličnosti iz politike, ekonomije i finansija. Okosnicu ove grupe čini odbor od 35 članova.

Ovoj organizaciji se pripisuje inscenirani teror od 11. septembra 2001. kao povod za širenje imperijalnog rata, centralizacija i dezintegracija građansko-demokratskih republika, NSA i sprovođenje globalnog nadzora, razvoj i uvođenje RFID-čipova i ukidanje gotovog novca u cilju totalne kontrole pojedinca.

Protesta i provokacija protiv Bilderberga je bilo i ranije. "To je igra sa vatrom", upozorava Kop onlajn. Nasilje ne može da bude rešenje, nego je samo dodatni argument za elite moći da još
oštrije postupaju. Međutim, to što su se sada ljudi iz različitih slojeva i različitog političkog opredeljenja zajedno našli na istom frontu, krugovi moći bi morali da shvate ozbiljno. Inače bi moglo da se desi da isprovocirani ratovi i sintetički teror na kraju tim elitama izmaknu tlo pod nogama, zaključuje ovaj portal.

 

2024 © - Vesti online