Petak 13.05.2016.
02:03
D. Dekić - Vesti

Fantomi samo probudili gnev

twitter.com/nedavimobgd
Bando, lopovi: Protest kroz Beograd

- Građani su se okupili, jer nisu ni glupi, ni ludi i vide šta se dešava u ovoj zemlji. Fantomke nisu služile da ikoga sakriju, već da zastraše, ali da u tome nisu uspeli - poručio je na protestu Radomir Lazović, predstavnik organizatora protesta Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Ponovo se oglasio i zaštitnik građana Saša Janković i poručio da policija treba da se izvini građanima, što ih je ostavila na milost i nemilost fantomkama i bagerima. Navodeći da nemili događaj ne sme da se ponovi, kazao je da je sve drugo skretanje pažnje sa događaja od ogromnog javnog interesa, a da on u tom skretanju pažnje neće učestovati.

Toalet papirom po Skupštini grada

Građani su na protestu nosili transparente "Sve je jasno samo istina se krije", "Krimi grad", "Videh samo oči u izbornoj noći", "Moj mali je opasan nosi fantomku u grad", "Mali mi je ovaj bager", "Za nas su ruševine ispred nije strah"...
Kako je poziv na okupljanje uputila građanska inicijativa
"Ne da(vi)mo Beograd", ispred gradske kuće je bio postavljen njihov simbol - žuta patka. Na kraju protesta okupljeni su zdanje gradskog parlamenta zasuli rolnama toalet papira.

Demokratska stranka optužuje Aleksandra Vučića da abolira 30 huligana koji su maltretirali, kidnapovali i vezivali građane i rušili. Dok funkcioner DS Balša Božović smatra da se građani osećaju nebezbedno, glumac Branislav Lečić poručuje vlastima da fantomku koju nose, moraju da skinu. Za državni kriminal Vučića i Malog je optužio Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića. Oni Vučićeve izjave vide kao paravan kojim bi da zamaskira odgovornost i naglašavaju da je prisluškivanje ombudsmana pokazalo da je Vučićeva policija otrgnuta od nezavisne kontrole.

"Izvesni Marković"

Ministar policije Nebojša Stefanović obećao je da će biti rasvetljeno rušenje bespravnih objekta ali i navodi zaštitnika građana Saše Jankovića da policija u tom slučaju nije reagovala.
- Sve ćemo ispitati... Pokazaćemo šta se dešavalo - kazao je Stefanović.
Osvrnuvši se na navode da su se u srušenim zgradama obavljale kriminalne radnje u sprezi s tajkunima, kazao je da je "izvesni Marković" koji je bio povezan s DS-om mislio je da će se zaštititi prelaskom u SNS.

Tehničkog premijera vide kao glavnog sponzora rušenja pod fantomkama, ali i kao centar korupcije i kriminala u Srbiji.
Rušenje Savamale, kako navodi koalicija DSS i Dveri, kao "jaje jajetu" liči na incidente tokom lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici 2013.

- Srpski bojkot je tada uspeo, pa su momci u fantomkama porazbijali glasačke kutije i sa distance se može reći, da se to desilo u režiji Aleksandra Vučića, da bi izbegao poraz - tvrde u koaliciji, uz ocenu da srpski režim neće otkriti ni fantome iz Savamale, kao što nije ni one u Mitrovici zbog sprege maskiranih sa državnim strukturama.

2024 © - Vesti online