Četvrtak 12.05.2016.
14:58
Vestionline, Blic.rs

"Postoje dokazi da su zvaničnici Saudijske Arbije učestvovali u 11. septembru"

youtube.com
Bivši član Komisije otkrio umešanost Saudijaca u napade

Lehman je ispred Republikanske stranke bio deo komisije koja je Kongresu predala izveštaj napisan nakon istrage. Od 800 strana, 28 nije objavljeno, a prema njegovim tvrdnjama u tih 298 strana stoje jasni dokazi da je su zaposleni u vladi Saudijske Arabije bili deo mreže koja je pružila pomoć otmičarima aviona.

Lehman je pozvao Obaminu administraciju da brzo skine oznaku tajnosti sa dugo skrivanog dela izveštaja koji je Kongres usvojio.

- Bilo je jako mnogo individualaca koji su podržavali otmičare aviona, a neki od njih bili su zaposleni u vladi Saudijske Arabije. Naš izveštaj nikada nije trebalo da bude pročitan kao oslobađanje od krivice Saudijske Arabije - rekao je Lehman i dodao da je komisija napravila grešku što nije to jasno naglasila u svom finalnom izveštaju.

Lehman je kritikovao izjavu bivšeg predsednika komisije koji je upozorio Obaminu administraciju da bude pažljiva sa objavljivanjem poslednjeg dela izveštaja zato što se u njemu nalazi "sirov materijal" koji bi mogao da okleveta nedužne ljude.

2024 © - Vesti online