Četvrtak 12.05.2016.
07:32
B. Božin - Vesti

Čistačica savetuje političara

Reuters
Zigmar Gabrijel

Ova sindikalistkinja britkog jezika iz Gelzenkirhena, koja je 38 godina radila kao čistačica, obolela od karcinoma i koja živi od 725 evra penzije, postala je poznata odranije u emisiji Ane Vil, gde je polemisala sa premijerkom Severne Rajne - Vestfalije Hanelore Kraft, posle čega je ova ubedila čistačicu da pristupi SPD-u.

Kao i tada, i ovoga puta se na konferenciji u partijskoj centrali u Berlinu radilo o pravednosti. Suzane Nojman se najednom našla u ulozi spasiteljke SPD-a, partije čija popularnost u poslednjim anketama dramatično opada. Ona je govorila o problemima običnih ljudi, o niskim platama i radnim ugovorima na određeno vreme, ali i kritikovala inertnost SPD-a u velikoj koaliciji sa demohrišćanima, želeći da pomogne partiji.

Gabrijel je pokušao da joj objasni kako je teško vladati zajedno sa njima i upitao: "Šta treba da radim? Da izađem i ostavim sve tako loše kako jeste? U nadi da će svi izabrati SPD?"
Sagovornica mu je uzvratila: "Kad bi jedna čistačica mogla da ti kaže šta da radiš - ja bih to učinila. Stvarno bih pomogla", rekla je Nojmanova i izazvala smeh u publici i kod samog Gabrijela.

2024 © - Vesti online