Sreda 11.05.2016.
16:10
Vestionline

Novak preko Brazilca do Nadala, rutinska pobeda Mareja

Tanjug/AP
Novaka deli jedan, a Rafu dva meča do novog međusobnog duela

Međutim, da bi došao do te faze takmičenja Novak Đoković će najpre morati da savlada Brazilca Tomaša Belućija koji je u meču 2. kola savladao Nikolasa Maua sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, posle jednog sata i 22 minuta igre.

Srbin i Brazilac su do sada odigrali pet međusobnih mečeva, a u svih pet trijumfovao je Novak od čega tri puta u prošloj sezoni i to na turnirima iz serije 1000 u Parizu, Kanadi i Rimu. 

Zanimljivo je da su se Novak i Tomaš i prošle sezone sreli u istoj fazi takmičenja u glavnom gradu Italije i da je u tom meču Brazilac uspeo da osvoji jedini set od 11 odigranih protiv Srbina - 4:6, 6:4, 6:1.

Novak je svoju prvu prepreku preskočio, a pred Nadalom su još dva meča do duela sa Đokovićem od kojih je prvi na programu u sredu uveče protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, a u slučaju pobede sledi mu dvoboj sa boljim iz meča Miloš Raonić - Nik Kirios.

Za razliku od Novaka koji se prilično namučio u duelu sa Roberom Endi Marej je prvu prepreku preskočio prilično lako pošto je sa 6:3, 6:3, za 85 minuta savladao Mihaila Kukuškina iz Kazahstana.

2024 © - Vesti online