Sreda 11.05.2016.
13:42
Vestionline

Opozicija traži ostavku Karamarka zbog "sumnjivih" poslova njegove žene

Tanjug
Komisija će utvrditi da li je bilo sukoba interesa: Tomislav Karamarko

- Jasno tražimo da Karamarko podnese ostavku zbog načina na koji je obavljao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa - rekao je poslanik SDP Peđa Grbin.

On je najavio da će SDP pokrenuti postupak opoziva Tomislava Karamarka , ukoliko sam ne podnese ostavku.

Pauzu na samom početku zatražilo je čak devet poslaničkih grupa koje žele da se izjasne o događajima u vladi i situacije vezane za INU i MOL. Većina zastupnika koja se u utorak oglasila ovim povodom iz Mosta, manje članice vladajuće koalicije, i najuticajnijeg opozicionog SDP-a smatra da bi Karamarko trebalo da podnese ostavku.

- Potpuno je svejedno je li na čelu HDZ-a Tomislav Karamarko ili Ivo Sanader, jer je način rada isti, da se privatni džep stavlja ispred javnog interesa - poručio je Peđa Grbin (SDP).

Zagrebački nedeljnik "Nacional" u najnovijem broju navodi da je lobista mađarskog MOL-a Josip Petrović plaćao usluge savetovanja firmi u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko. Navodi kako je uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast Petrovićeva firma njegovoj tadašnjoj partnerki, a sadašnjoj supruzi za usluge savetovanja platila najmanje 60.000 evra, odnosno pola miliona kuna.

Tomislav Karamarko zatražio je zvanično od nadležne komisije da utvrdi da li je u sukobu interesa nakon izbijanje afere.

Predsednica Komisije za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković potvrdila je u sredu ujutro da je prvi potpredsednik vlade poslao zahtev da se ispita eventualno postojanje sukoba interesa.

2024 © - Vesti online