Utorak 10.05.2016.
22:56
Blic

Misterija u Apatinu: Naprednjaci kidnapovali radikala?

youtube.com
Trenutak otmice koji su zabeležile sigurnosne kamere

- Pošto mi imamo video nadzor ovde oko opštine, mi smo onda uključili to i videli da ga je ustvari grupa naprednjaka, naših, lokalnih, zgrabila, ubacila u džip i odvezla u Prigrevicu tamo, u neku privatnu kuću - rekao je Smiljanić.

On je dodao da je koalicija okupljena oko SPS i SRS pobedila na izborima.

 

- Oni sad pokušavaju da, što kaže, neke ljude ubede, uplaše, pošto je lider radikala Vojislav Šešelj navodno prihvatio da oni idu. Međutim, pošto je ovo mali grad, mi se svi dobro znamo i niko od ovih radikala nije hteo da napusti koaliciju, i oni su ga sad kidnapovali. Ne znam šta su hteli time da dobiju - kaže Smiljanić.

Da se otmica dogodila, tvrdi i predsednik Opštinskog odbora SRS Miran Cvjetićanin. Sa druge strane, Milan Ćuk, predsednik SRS Zapadnobačkog okruga kaže da nema sve informacije.

- Samo smo informisani da je navodno izvršena otmica u Apatinu - kaže Ćuk.

Smiljanić je taj koji preti odbornicima

Potredsednik SNS-a Igor Mirović kaže da su Smiljanićeve tvrdnje potpuna neistina.

- Smiljanić se ponaša krajnje bahato i primitivno i preti i našim i odbornicima drugih stranaka. On je taj koji pokušava ucenama i pretnjama da natera odbornike da mu obezbede i sedmi mandat. Ne znam kako može da tvrdi da smo da oteli odbornika koji je pre dva sata viđen kako se šeta centrom Apatina - kaže Mirović za "Blic".

On smatra da je pozadina Smiljanićevih tvrdnji činjenica da je jedna grupa odbornika sa kojima je ranije bio u koaliciji počela da razgovara sa drugim strankama.

- Ne može da prihvati poraz i da shvati da je volja odbornika slobodna i da ne može niko da ih zove i da ih ucenjuje i preti im, za šta mi imamo dokaze da on radi - kaže Mirović.

U Apatinu je od 29 mandata, SNS osvojila 12, SPS 12, DS 2 i SRS 2.

SNS: Smiljanić hoće da prekroji volju građana Apatina

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Apatin saopštio je večeras da dosadašnji predsednik opštine Apatin Smiljanić obmanjuje i izmišlja sa ciljem da prekroji volju građana i da manipulacijama pokuša da promeni broj odbornika u korist SPS-a, jer je izgubio izbore u Apatinu, dobivši samo 12 od 29 mandata.

2021 © - Vesti online