Dovoljno za hleb i salamu

Idu dani: Stanislavka i Tomislav Pešić

Tomislav je slabovid, hoda pomoću štapova, a susreli smo se kod škole u selu Bareliću, gde ga je dovela nagluva supruga Stanislavka, koja se stara da ne budu gladni.

- Hvala našoj dobročiniteljki, Bog neka joj dobrim vrati. Obradovala nas je za Vaskrs. Taman da vratimo dug u prodavnici, uzmemo džakčić brašna, salame i mesni narezak. Koliko da preživimo. Vaskrs je u nama, u želji da gledamo kako sviće zora, da živimo koliko je Bog odredio. Nemamo mi pečenja, a i ne jedemo ga - jadaju se Pešići, izmučeni siromaštvom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ipak, Stanislavka je nekoliko jaja ofarbala u crveno:

- Da održimo običaj, dva komada za nas, jedno za čuvarkuću i jedno da odnesemo na groblje za preminule na Pobusani ponedeljak. Ostavili smo još dva-tri komada za nenadane goste, kao što su novinari - kaže starica.

Pešići nemaju prihode, nemaju stoku, posade malo krompira, sremuša, koprive, šipurka, trnjine... Nekad im neko od komšija donese bundevu, praziluk, crni ili beli luk. "Hvala i njima", kaže na rastanku Tomislav i odlazi sa suprugom u svoju zemljanu čatmaru od dve sobice.

2024 © - Vesti online