Utorak 10.05.2016.
18:58
Vestionline

Kako je hrvatska nada videla "vatreno krštenje" protiv Novaka?

Reuters
Drago mu je kad ga porede sa Novakom Đokovićem: Borna Ćorić

- Prvi set projurio mi je brzo, na takav nivo igre nisam navikao. U drugom je bilo bolje, pružio sam dobar otpor i da nisam kiksirao neke lagane forhende, bilo bi iznad očekivanja - bile su prve reči Ćorića u intervjuu za jutarnji.hr.

On je bio svestan da nije mogao više protiv najdominantnijeg tenisera današnjice.

- Novak je bio veliki favorit, rezultat je očekivan. Činjenica je da u ovom trenutku ne mogu puno više od toga. Zadovoljan sam koliko sam pružio, pogotovo u drugom setu. U prvom je stalno menjao smer lopte, što me izbacilo iz ritma. Sve u svemu, odigrao je vrhunski. Na turniru sam solidno servirao, protiv Almagra u prvom kolu čak veoma dobro. Igrao sam svoju uobičajenu igru, iako sam sve vreme imao osećaj da je Novak nepogrešiv na riternu. Posle prve ili druge lopte stvarao mi je pritisak, morao sam da se branim i više nije bilo prostora da ga ugrozim - rekao je Ćorić. 

Mladi Hrvat kaže da mu prijaju pohvale koje je na njegov račun izrekao srpski as.

- Velika je čast kad on kaže takve stvari. Motivišu me da nastavim još jače da radim. Posle meča nismo puno pričali, ali kad ga sledeći put vidim, pitaću ga u čemu bih mogao još napredujem. 

On kaže da mu prijaju poređenja sa Novakom. 

- Definitivno, i on i ja smo fajteri. Ako kažem da smo nervozni, to bi možda bila pogrešna reč, ali pokazujemo velik intenzitet na terenu, ne volimo da popuštamo.

Borna ne ostavlja dilemu oko favorita na Rolan Garosu.

- Veoma sam loš prognozer; kad god nešto kažem, ispadne obrnuto. Ipak, verujem da će Đoković ove godine da upotpuni kolekciju sa Rolan Garosom - zaključio je mladi 19-godišnji hrvatski as, za koga je Boris Beker rekao da je jedan od kandidata da nasledi Novaka Đokovića na teniskom tronu.

2024 © - Vesti online