Utorak 10.05.2016.
18:49
Vestionline

Kaluđer Prcela ponovo prozvao Kolindu: To što je rekla o NDH je zločin

youtube.com
Ne žali zbog svoje propovedi:

- Mi ćemo tada drugačije postupati - rekao je Prcela, koji priznaje da je i sam lobirao da Kitarović dođe na predsedničku poziciju, te da su se, dok je bila kandidat, često susretali na splitskoj Rivi, razgovarali, a davao joj je, tvrdi, i neke savete.

On je gostujući u emisiji Bujica ispričao da joj je, na primer, rekao da je Mesić poslao 12 generala u penziju, a da mu je ona obećala da će ih rehabilitovati. Njemu je, rekao je, savest čista.

Napomeno je da je prilikom propovedi na misi, koju je uživo prenosio HRT prošle sedmice, samo metaforički rekao da ne može oprostiti hrvatskoj predsednici što je rekla da Nezavisna država Hrvatska nije bila nezavisna nego da je bila zločinačka.

- Ona s tog mesta nije smela to reći! Toliko naglašavanje zločinačkog karaktera Hrvatske nezavisne države, za mene je zaista zločin - rekao je Prcela, koji je Kitarović tada zapitao da li je današnja Hrvatska nezavisnija od NDH.

Dodao je da predsednik države mora donositi odluke, ali da mu "kolebanje" Kitarović nije jasno:.

- Ako aktualna predsednica želi biti kao Mesić i Josipović onda je red da to i kaže javnosti, mi ćemo onda drugačije postupati - rekao je Prcela.

2024 © - Vesti online