Utorak 10.05.2016.
17:59
Tanjug

Milo i "nebulozni balkanski izumi"

M. Karović
Opozicija i u vlasti, i van nje, ko će ih više pobrojati: Milo Đukanović

Đukanović je na poslovnom ručku američke Privredne komore u Crnoj Gori rekao da u mnoštvu "nebuloznih balkanskih izuma" u protekle tri godine je bila i jedna nova konstrukcija u Crnoj Gori - opozicija u vlasti.

Zato je, kazao je, pozivom opoziciji da uđe u vladu do izbora učinjen "neobičan potez za evropsku političku praksu", zbog, kako je dodao, dva razloga.

- Prvi je da na taj način delujemo terapeutski na problem da imamo nepoverenje između opozicije i vlasti, opozicije prema izbornom sistemu a time i prema institucijama - kazao je Đukanović.

On je kazao da postoji opozicija koja je van vlasti, i koja ne deluje samo protiv vlade već i državnih interesa.

- Kada se njoj doda i opozicija koja je u vlasti onda bude malo više opozicije nego što je potrebno i bude malo manje utemeljenja vlade u onom što je volja građana i što je većinska volja u parlamentu - kazao je Đukanović, preneli su podgorički mediji.

On je ponovio da očekuje da bi Crna Gora do kraja proleća naredne godine mogla da ima ispunjene sve formalne uslove za članstvo u NATO, te da očekuje da sa ostalim članicama Alijanse protokol o pristupanju bude potpisan 19. maja.

Na taj način, kazao je, Crna Gora počinje da radi za stolom članica NATO uključujući i samit u Vrašavi.

2024 © - Vesti online