Utorak 10.05.2016.
22:51
Vestionline

Slepa žena progledala posle pada

abc/printscreen
Čudo koje medicina ne može da objasni

Ona je postepeno slepela posle povrede kičme u automobilskoj nesreći 1993. dok nije potpuno izgubila vid. Međutim, dve decenije kasnije, jedna nezgoda i operacija koja je usledila povratili su joj vid, a lekari još nisu sigurni kako je do toga došlo.

Božja volja

Meri En Franko, pak, veruje da joj je Bog pomogao da ponovo progleda.
- Vid mi je sada odličan, iako su mi lekari rekli da moram da operišem kataraktu na oba oka. Odbila sam to - ponovo vidim i ne želim sad da se operišem - rekla je ona.

- Bila sam potpuno slepa. Videla sam samo tamu - rekla je ona za britanski "Independent".

Nakon pada, koji se dogodio u avgustu 2015. Frankova je morala da nosi kragnu za imobilizaciju vrata sve do operacije pre nekoliko nedelja. Bila je u bolnici i oporavljala se od četvoročasovnog zahvata na njenom vratu, kada je shvatila da joj se vid vratio.

- Dali su mi još lekova i sledećeg jutra videla sam drveće i bele kuće kroz svoj mali bolnički prozor. Bila sam najsrećnija žena na svetu. Svi su mi rekli da sam pravo čudo - kaže ona.

Neurohirurg dr Džon Afšar, koji je operisao Frankovu, ispričao je da nije mogao ni da pretpostavi da će se ženi posle operacije vratiti vid.

- To je zaista čudo. Nemam naučno objašnjenje za to - rekao je on za Ej-Bi-Si njuz.

U izuzetnim slučajevima, posle nesreće može doći do zakrečenja arterija koje sprovode krv do delova mozga zaduženih za vid. Možda je nakon izvedene operacije protok ponovo oslobođen, nagađa hirurg.

2024 © - Vesti online