Utorak 10.05.2016.
16:11
Tanjug

"Srbi ne poznaju dovoljno Rusiju"

www.mc.rs
Tekuća politika Srbije van realnosti: Latinka Perović

- Ono što je tačno jesta da Srbi ne poznaju dovoljno Rusiju i da je to poznavanje folklorno, u kom Srbi veruju da ih Rusi vide kao drugu po veličini slovensku državu posle Rusije, a posebno je loše naše poznavanje savremene Rusije iz 19. i 20. veka - rekla je Perović na skupu na kome je
predstavljen i Zbornik "Politika srpskog identiteta".

Perović je kazala da je Zbornik urađen na način da ispunjava sve naučne standarde, što je, kakao je kazala, retkost u ovom vremenu u kom "rapidno opadanja naučnog rada u Srbiji u kojoj je sve više improvizacije uz odsutnost naučnih provera", što je, kako je istakla, "vrlo opasno po budućnost srpske nauke".

- Zbornik je oslobođen apriorizma o rusko - srpskim odnosima i predstavlja ih iz više različitih uglova - navela je ona.

Prema njenim rečima, naša tekuća politika je "van realnosti, jer mi hoćemo u Evropsku uniju, a u isto vreme želimo da imamo balansiran odnos i prema Rusiji".

Perović je napomenula da je Rusija velika država i da ta ideja velike države zaokuplja i Srbiju, i to je jedna od analogija između Rusije i Srbije.

2024 © - Vesti online