Četvrtak 15.10.2009.
15:20
Vestionline

Agasi: Kraj dominacije Federera i Nadala

"Očekujem promene u vrhu muškog tenisa. Već se vide naslednici Federera i Nadala. Oni su dugo bili neprikosnoveni, a danas gube duele od Novaka Đokovića, Endija Marija i Huana Martina del Potra", rekao je Agasi.

Nakon nedavnog porazu Rodžera Federa u finalu US Opena od Huana Martina del Potra, kao i problema koje je Rafael Nadal imao sa kolenima, nekadašnji najbolji teniser sveta zaključuje da Švajcarac polako ulazi u završnicu karijere, dok bi Španac mogao imati velikih problema zbog hronične povrede.

"Rodžer je poražen u finalu US Opena od del Potra. To je prvi Gren slem koji Federer ili Nadal nisu osvojili od trijumfa Đokovića na Australijan Openu pre skoro dve godine. Federer će i dalje da prikazuje magiju na terenu, ali sa 28 godina ulazi u završnicu karijere. Što se Nadala tiče, ako imate problem sa kolenima, onda pokušavate da se što pre oporavite, a to nije lako. Mislim da će Rafa imati dosta smetnji u nastavku karijere", smatra Agasi.

Najbolji američki teniser misli da je 22-godišnji Britanac Endi Marej za sada najbliži osvajanju gren slema.

"Ako posmatramo tenisere iz ugla talenta, mislim da je Marej najbliži osvajanju Gren slem titula. Mislim da on ima to što je neophodno da bi se protivnici pobeđivali na različitim podlogama", zaključio je Agasi.

2024 © - Vesti online