Utorak 10.05.2016.
10:53
Vestionline

"Niko ne veruje u opstanak hrvatske Vlade"

Tanjug/Hina
Premijer Orešković: Uskoro odlazak sa funkcije?

Zagrebački portali pišu da iza kulisa upravo traju dogovori oko prekomponovanja parlamentarne većine.

Potpredsednik hrvatske Vlade i lider najuticajnijeg vladajućeg HDZ-a Tomislav Karamarko bi izbacio neposlušni Most, ukoliko, kako se navodi, nađe dovoljno ruku za novi savez, ali čak i kad bi mu ta nemoguća misija uspela, nova vlada bila bi podjednako krhka kao i postojeća.

"Karamarko izlaz vidi u Milanu Bandiću i njegovim tvrdnjama o rastu zastupničkog kluba na 10, pa čak i 15 zastupnika, što izgleda realistično kao i bajke braće Grim", pišu portali i podsećaju da su i Bandić i Karamarko protiv Tihomira Oreškovića, ali davanje premijerskog mandata Karamarku, Bandića bi na idućim zagrebačkim izborima skupo koštalo. 

Zagrebački mediji tvrde da u šefu HDZ-a niko ozbiljan ne vidi premijerski kapacitet, pa bi sklapanje pakta koji bi ga lansirao na tu poziciju svako platio vlastitom političkom kožom. Takođe, navodi se i da su u SDP-u upravo otpočele završne frakcijske borbe, koje bi mogle da imaju ozbiljne posledice. Toj stranci preti raskol, Milanovićevi brojni kadrovi nemaju ministarski potencijal, a sam Milanović nikad nije izneo uverljiv plan reformi, tvrde hrvatski portali.

2024 © - Vesti online