Subota 07.11.2009.
17:20

Đoković i Federer u finalu Bazela

"Igrao sam dobro, i srećan sam što sam prošao u finale. Bio je ovo veoma težak meč za mene, jer sam bio pred eliminacijom pošto sam kod rezultata 4:5 odigrao očajan gem. Ne bih rekao da sam udarcima uspeo da se spasem, bila je to sreća", objasnio je Đoković posle meča sa češkim igračem.

"Takođe, hvala i publici koja mi je pomogla kada sam spašavao meč lopte sa Stepaneka. Provukao sam se, ali sam spreman za veliko finale", dodao je srpski teniser. 

Đoković je nakon uzbudljivog duela kojeg je juče preokrenuo protiv Stanislasa Vavrinke (2:1), odigrao još jedan težak i zanimljiv meč u kojem je gubio posle prvog seta 6:7 (4:7), dok je u drugom bio u situaciji da brani tri vezane meč lopte pri rezultatu 4:5, i 0:40 za Radeka Štepaneka.

Ipak, srpski igrač se vratio sa pet dobijenih poena, izjednačio je na 5:5, a onda je oduzeo servis protivniku i odservirao za izjednačenje u setovima 7:5.
 

U odlučujućem trećem setu, Novak je napravio brejk i poveo sa 4:2, a onda mirno priveo dvoipočasovni meč kraju sa još jednim oduzetim gemom na servis protivnika za konačnih 6:2, i novo ATP finale.
 

Najbolji srpski igrač za 15 tutulu u karijeri, u nedelju će igrati sa braniocem titule Rodžerom Federerom, koji je bio bolji od Italijana Marka Kjudinelija sa 7:6, 6:3.

Finale je zakazano za 15:15 časova.
 

Ranije danas, Nenad Zimonjić i njegov partner Danijel Nestor iz Kanade plasirali su se u finale dublova na ATP turniru u Bazelu.

ATP turnir u Bazelu igra se za nagradni fond od 1.755.000 evra, a pobedniku će pripasti 291.700 evra i 500 ATP poena.

2024 © - Vesti online