Ponedeljak 09.05.2016.
15:40
Tanjug

"Neki žele da izjednače žrtve i zločince"

Tanjug
Danšanji dan prilika da se suočimo sa svim aktuelnim izazovima

"Današnji dan 9. maj ima višestruki značaj. Obeležavamo Dan pobede i Dan Evrope. To je veliki praznik za našu zemlju koji budi pre svega, snažna sećanja na zajedničku borbu protiv fašizma, najvećeg zla XX veka"  naveo je Dačić, saopšteno je iz MSP-a..

"Naša dužnost, poručio je, da poštujemo, negujemo i čuvamo od zaborava tekovine koje smo dobili u nasleđe od onih koji su živote dali u borbi za slobodu protiv fašizma.Na idejama antifašizma, slobode, pravde i mira, posle tragedije Drugog svetskog rata, započeta je izgradnja današnje Evropske unije, zajednice evropskih država i naroda kojoj i Srbija pripada, i  čijem punopravnom članstvu teži" naveo je Dačić.

 "Dan Evrope je dan kada se slavi i pobeda nad fašizmom, ali i prilika da se suočimo sa svim aktuelnim izazovima koji mogu da dovedu u pitanje ostvarene blagodeti mira" istakao je i dodao:

"Istovremeno, danas smo nažalost, suočeni sa pokušajima relativizacije zločina fašizma i izjednačavanja žrtava i zločinaca, kao i sa povampirenim idejama isključivosti, mržnje i netelorancije čije je tragične posledice osetila generacija naših očeva i deda. Naša je dužnost da ne dopustimo takve pokušaje izmene istorije" dodao je nakraju.

2024 © - Vesti online