Ponedeljak 09.05.2016.
14:56
Vestionline

Nadal: Kažu da sam dopingovan jer se uvek borim!

Reuters
Ima objašnjenje: Rafael Nadal

- Kada neko daje takve neistinite komentare bez ikakvih dokaza, i to tako slobodno, dođe trenutak kada moraš da kažeš ’dosta’ i da se boriš za ono što si radio tokom celog života. Obično ljudi optužuju bez ikakvih saznanja samo zato što imaju ličnih problema ili su nezadovoljni sobom. Znam da kada je neko siguran u sebe, onda nema potrebu da gleda tuđa posla. Sa tehničke strane gledano, možda su glasine o dopingu nastale zbog mog stila igre i zato što se borim za svaki poen.

Osvajač 14 Gren slem titula govorio je o problemima sa nervozom, o tome zašto nikada ne lomi rekete, ali i o naslednicima trenutne dominantne generacije.

- Početkom 2015. godine primetio sam anksioznost kada sam trenirao. Igrao sam vrlo loše i tada osećam nervozu na treningu, nedostatak kontrole u osećanjima. To se dešava. Sada dobro treniram, dobro i igram, ali ako se takvi problemi ponovo dese tokom turnira, to znači da nešto ne funkcioniše. U mom životu skoro nikada nije se dogodilo da dobro treniram i da loše igram - rekao je Nadal. 

2024 © - Vesti online