Utorak 10.05.2016.
01:30
Vestionline, Espreso.rs

Ovu hranu nikako ne jedite pre seksa!

www.glamour.com
Pojedine vrte hrane bi mogle da vam upropaste zabavu

Hot dog - Nije tajna da su viršle pune nezasićenih masnoća. Međutim, manje je poznato da zasićenemasnoće mogu da blokiraju vaginalne arterije i arterije penisa i tako spreče pravilan protok krvi. Umesto njih, razmislite o hrani bogatoj omega-3 masnim kiselinama koje će poboljšati kardiovaskularni protok.

Pomfrit - Svi mi volimo pomfrit kao prilog, ali pržena hrana se nalazi na popisu hrane koja u seksualni život donosi nuspojave. Trans-masnoće u pomfritu mogu da snize nivo testosterona i utiču na pravilnu cirkulaciju. A tu je i višak soli, koji kod ljudi sa visokim krvnim pritiskom negativno utiče na održavanje erekcije.

Tofu - Vegetarijanska ishrana definitivno ima zdravstvenih prednosti, ali neka istraživanja su pokazala da proizvodi od soje podižu nivo estrogena, a višak estrogena je kradljivac seksualnog nagona kod oba pola. Ne bojte se vegetarijanci, istraživanja ne pokazuju da iz ishrane morate u potpunosti da izbacite tofu, možda samo pre seksa.

Energetska pića - Da se seksualna energija može flaširati, to bi do sada svi znali. Iako zbog one munje na limenkama nekih energetskih napitaka mnogi misle da će im taj napitak pomoći da u seksu budu izdržljiviji, visok sadržaj šećera i kofeina će se nakon ispijanja brzo potrošiti, pa ćete biti umorniji nego pre. Isto tako, porast nivoa šećera može dovesti do smanjenja nivoa testosterona.

Vino - Možda energetska pića nisu za vas, sve što vam treba je flaša crnog vina. Iako je pop-kultura od vina napravila sinonim za romantiku, alkohol, ustvari, smanjuje osetljivost na dodir, a slabi i naše organe. Razna istraživanja su pokazala da trezni muškarci održavaju erekciju bolje od pijanih.

2024 © - Vesti online