Nedelja 08.05.2016.
16:56
Vestionline

VIDEO: Muškarac veštačkim disanjem spasao život psu!

screenshot (Yutube)
Spasli kuce sigurne smrti

Drama u San Antoniju u Čileu počela je da se odvija u popodnevnim satima. Plamen se brzo proširio kućom, pa je ona pretila svakog trenutka da se sruši. Porodica se u poslednjem trenutku evakuisala, ali su, nažalost, u kući ostali zarobljeni njihovi psi, nemački ovčari Apolo i Princesa. 

Vatra nije zaplašila neustrašive momke iz vatrogasne ekipe, koji su navikli da se nose sa njom. Oni su hrabro kročili u objekat u plamenu, uspeli da lociraju životinje, a zatim i da ih izvuku na bezbedno, pre nego što se kuća sravni sa zemljom. Drama se, međutim, ovde nije završila. Zbog dima, vatre i panike, obe životinje su doživele srčani udar, a usled nedostatka kiseonika izgubile su svest. 

Vatrogasac Rafael Pizaro znao je da vremena za gubljenje nema i da je svaki život dragocen. Uz pomoć nekoliko volontera, počeo je da psima daje veštačko disanje, ne bi li ih povratio. 

- Kada smo ih izneli, primetio sam da je jedan od pasa na ivici smrti. Odlučio sam da primenim veštačko disanje. Obučen sam za takve situacije i svaki život mi je značajan, mada je ovo prvi put da sam tehniku primenio na psu - kaže spasilac. 

Njegova snalažljivost i primena prve pomoći u ovoj izuzetno teškoj situaciji razlog je što su kuce danas žive. To zna i porodica, koja je neverovatnu priču odmah podelila sa svetom. 

Vlasnici su izgubili kuću, pa su bili primorani da pronađu privremeni smeštaj. Apolo i Princesa se uspešno oporavljaju od velikog stresa koji su doživeli, a o njima trenutno brinu komšije koje su prihvatile životinje dok se porodici ne obezbedi trajni smeštaj. 

Pogledajte kako je tekla akcija spasavanja:

2024 © - Vesti online