Nedelja 08.05.2016.
12:03
Vestionline, Alo.rs

Rusi traže Vučiću da u Vladu pozove i socijaliste i Dveri!

Tanjug
Čekamo da vidimo šta će uraditi premijer: Aleksandar Vučić

- Sergej Željeznak, potpredsednik ruske Dume, i jedan od čelnih ljudi vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, koji je sa Sandom Rašković Ivić potpisao sporazum o strateškom zajedničkom delovanju dve partije direktno je preko diplomatskih kanala inicirao da u Vladi Srbije bude koalicija DSS i Dveri. Takođe, iz Rusije stižu signali i da SPS mora ostati u Vladi - otkriva dobro obavešteni izvor za "Alo" i dodaje da bi uskoro mogao uslediti direktan poziv iz Moskve srpskom premijeru.

- Vladimir Putin će verovatno lično da pozove Vučića i da od njega traži da u Vladi obezbedi mesta i za Dačića i za Obradovića i Sandu Rašković. Šta će premijer da odluči ne znam, ali poznato je da on nije čovek na koga može da se vrši pritisak. Sasvim je sigurno da će odluku o budućem sastavu Vlade doneti u najboljem nacionalnom i državnom interesu, kao i da neće podleći pritiscima bez obzira sa koje strane oni dolaze - prenosi naš sagovornik blizak diplomatskim krugovima.

Inače, veliko iznenađenje u novoj vladi mogli bi da budu Bratislav Gašić, ali ne u sektoru odbrane kao što je bio, nego u nekom od ekonomskih resora, zatim bivši muftija sandžački Muamer Zukorlić, kao ministar za lokalnu upravu, ali i novi ministar zdravlja iz redova PUPS-a!

2024 © - Vesti online