Jagnjeći but na vaskršnjoj trpezi

D. Đorđević
Uručeni darovi: Dejan i Vesna Milošević

Želje dobrotvora poklapale su se s njihovim, da imaju za neophodne lekove i da sebi priušte svečarsku trpezu za najradosniji praznik koji se u Vranju naziva Velik dan.

- Mom dragom sinu Dejanu ispunjavala sam želje. Najviše voli jagnjeće meso, pa sam kupila jedan manji but. Malo pečenice, kačkavalja, paradajza, papričica... sve što mu je duša iskala. A pošto je šećeraš, uzela sam i specijalne kolače - kaže majka, svesna da bez stalne pomoći dobrotvora ne bi mogli da opstanu.

- Da nije humanih ljudi, mi bismo bez njihove pomoći ostali i bez lekova i hrane, a to znači da ne bismo bili ni među živima. Hvala im što nas održavaju u životu - ističe sa zahvalnošću majka Vesna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kad ima lekova, onda je Dejanu, bivšem ratnom dobrovoljcu iz Vranja koji je rane zadobio na Romaniji, u Republici Srpskoj, mnogo je bolje, majka ga tri puta nedeljno vodi na previjanje rana na Hirurško odeljenje u Vranju, a odnedavno prima i novu terapiju kiseonikom u hiperbaričnoj komori. To je, rekoše lekari, jedan od poslednjih pokušaja da mu spasu noge od amputacije.

Nakon kupovine hrane, odmah je požrtvovana majka otišla u apoteku i nabavila lekove, pa će Dejan u narednom periodu primati svakodnevnu prepisanu terapiju. Miloševići nas ispraćaju, kažu da će Vaskrs dočekati samo njih dvoje, ali njihovi pozdravi i najlepše želje za dobro zdravlje i blagostanje upućeni su Milosavljevićima iz Melburna i humanom Srbinu i njegovoj porodici iz Minhena.

Našem bratu

"Dejanu Miloševiću, našem bratu u Hristu, šaljemo 300 dolara od Milivoja i Božane Milosavljević iz Melburna. Mi se molimo Bogu za našeg brata i pacijenta i palimo sveće za njegovo zdravlje kad idemo u hram Božji. Dok sam čitao reči zahvalnosti, plakao sam, jer nisam propustio šansu da pomognem u pravo vreme. Naše vlasti treba da se stide što su dozvolile da ljudi koji su žrtvovali svoje živote budu prepušteni mizernom životu... Puno sreće svima od Milivoja i Božane", napisali su dobrotvori iz Australije.



 

2024 © - Vesti online