Petak 06.05.2016.
18:38
Vestionline

"Ruski koncert u Palmiri je neukusan" (VIDEO)

Screenshot (YouTube)
Ruski orkestar izvodi koncert u rimskom amfiteatru u drevnoj Palmiri

Prema njegovim rečima, to je posebno očigledno u kontekstu vazdušnih napada na izbeglički kamp na severu Sirije u kojem je poginulo najmanje 28 osoba, među kojima žene i deca. deca. Opozicija za ovaj napad optužuje vladine snage, prenose ruski portali.

- To pokazuje da ne postoji dubina na koju neće pasti režim. Došlo je vreme da svi oni koji imaju uticaja na Asada kažu: Dosta je bilo - dodao je britanski ministar, aludirajući na Rusiju. 

Ruski predsednik Vladimir Putin se pre početka koncerta u Palmiri prisutnima obratio putem video-bima iz svoje rezidencije u Sočiju. On se zahvalio organizatorima na "izuzetno humanoj akciji".

Koncert je, između ostalog, bio posvećen i ruskom vojniku Aleksandru Prohorenku koji je poginuo vršeći borbeni zadatak u Siriji, kao i sećanju na čuvara Palmire Haleda Asada, koga su ubili teroristi, i sećanju na sve poginule u borbi protiv terorizma u Siriji.

Drevna Palmira se pod kontrolom terorista Islamske države nalazila skoro godinu dana. Sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije grad oslobodila 27. marta. 

2024 © - Vesti online