Četvrtak 05.05.2016.
15:57
Ž. Mutavdžić - Vestionline

Sjaši Karadžiću, da uzjaše Kokeza

M. Todorović
Konačno ćemo imati "veliko" ime na čelu Fudbalskog saveza Srbije: Slaviša Kokeza (desno) menja Tomislava Karadžića (u sredini)

Omraženi u narodu Tomislav Karadžić, posle "sto godina" vladanja, napustiće fotelju koja mu je toliko prirasla za srce. Umesto njega stiže čovek koji je imao meteorski uspon poslednjih godina. Prvo je bio potpredsednik FK Crvena zvezda, da bi onda "avanzovao" u fotelju prvog čoveka Fudbalskog saveza Beograda. Naravno, opet se politika umešala, kao i u sve sfere života.

Sadašnji potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije kandidovao se za prvog čoveka Saveza uoči predstojeće Izborne sednice Skupštine, na kojoj će naravno da bude jedini kandidat, kao u "dobra", stara Titova vremena. Njega su podržali "svi": FS Vojvodine, FS Regiona zapadne Srbije, Udruženje fudbalskih klubova Prve lige Srbija, stručno-strukovne organizacije sudija i FS Regiona istočne Srbije. 

Još samo SNS, Vlada Srbije, Skupština, SANU, SPC... da daju "amin" pa da Kokeza uskoči u "vruću" fotelju FSS-a 20. maja, kada će u Staroj Pazovi da bude biran predsednik. Izborna groznica je u toku. Rezultati neizvesni, kao u onim glasanjima u "ćoravim kutijama".

Kad nekadašnji napadač Brodarca uskoči u Toletovu fotelju ima da nam svane, fudbal u Srbiji će da procveta. Jer, Kokeza, kao i "naš vođa", verovatno ima viziju da će nam biti bolje za dve, tri godine. Srbija je pod Toletovom vladavinom stigla do 56. mesta na FIFA rang listi. Ispred nas su "sile": Albanija, Kape Verde, DR Kongo, Trinidad i Tobago, Jamajka...

A šta će biti kad dođe Kokeza? Koji Kokeza?

2024 © - Vesti online