Četvrtak 05.05.2016.
12:06
B. R. - Vesti - Foto: D. N. Petrović

Ako imate malo, dajte od srca!

D. N. Petrović
Sve njeno stalo u sobu: Stanika Bakračević

Tako su naši stalni i verni donatori Ljiljana i Slobodan Joksić iz Sidneja uputili, kako sami kažu, "skroman darak iz ljubavi srca" nekadašnjim štićenicima "Vesti", ocu Marku Dobrašu i njegovoj paralizovanoj ćerki Mirjani iz Potkozarja, uz želju da im 70 australijskih dolara bude znak da ih nisu zaboravili ni ovog Vaskrsa. I 80-godišnju Staniku Bakračević iz Gornje Tišumlje, staricu koja živi sama u podnožju Golije, neko nepoznat obradovao je sa 100 australijskih dolara, koje je anonimni dobrotvor ostavio u agenciji "Beo-Export" u Sidneju. Takođe ovoj starici je uputila 300 AUD i Rada Božić iz Kanbere.

Stalni čitalac Milenko Šipka sa svojom porodicom iz Oberordorfa u Švajcarskoj uputio nam je, kao i svakog meseca, prilog od 50 švajcarskih franaka uz želju da se poklone malom Nenadu Jokiću, bebi iz Poloma kod Bratunca, koji se posle ugradnje veštačkog jednjaka u Francuskoj oporavlja u domovini. A brižnoj majci Danijeli Jokić je poručio: "Uveren sam da će Nenad biti dečak koji će uživati u srećnom detinjstvu".

Poklon iz Vizbadena

Iz Vizbadena u Nemačkoj ponovo se oglasila naša verna čitateljka i bezbroj puta iskazana dobrotvorka Nadežda Radović koja je poslala "težak" paket za porodicu Slavoljuba Stoilkovića iz Nove Brezovice, kao i novčani prilog od 100 evra, uz želju da im ovim prikladnim darom čestita rođenje sina Danijela. Ova plemenita penzionerka priložila je i Humanitarnom mostu još 50 evra s molbom da mi sami odlučimo kome ćemo ih pokloniti. Hvala gospođi Radović.

"Ovih 30 evra namenjujem sestrama Vuksanović iz Novog Pazara, odličnim učenicama koje žive u siromaštvu. Nisam u mogućnosti da dam veću donaciju, ali želim im srećan Vaskrs i poručujem: 'Kada bi svako od nas dao pomalo, bilo bi dovoljno za sve nevoljnike...", piše u pismu koje je stiglo od anonimne donatorke Lj. R. T. iz Frankfurta na Majni. Bračni par Ljiljana i Života Stanojlović iz Nemačke darovali su 50 evra bolesnim sinovima porodice Mitrašinović Milke i Čedomira iz Užica. "Vesti" se zahvaljuju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2024 © - Vesti online