Četvrtak 05.05.2016.
10:40
Tanjug, Vestionline

Ko će da šefuje u Skupštini?

Tanjug
SNS spreman za šefovanje?

Nakon dugog niza godina u poslaničke klupe vraća se i lider DS Bojan Pajtić, koji će od Nataše Vučković preuzeti funkciju šefa poslaničke grupe demokrata, piše "Danas".

Na poziciji šefa poslaničke grupe SPS biće i lider te stranke Ivica Dačić, ukoliko lider SNS Aleksandar Vučić odluči da ne pozovoe socijaliste u izvršnu vlast. 

Predsednica Izvsnog odbora SPS Dijana Vukomanović za "Danas" kaže da će prilikom konstituisanja Skupštine poslaničku grupu te stranke predvoditi Dačić. 

- Ukoliko SPS bude partner u budućoj vladi, šef poslaničke grupe biće neko drugi. Bitno je da u redovima SPS ima dosta iskusnih parlamentaraca - kaže Vukomanovićeva. 

Predsednica Izvršnog odbora SRS Vjerica Radeta za beogradski dnevnik kaže da će šef poslaničke grupe te stranke verovarno biti njen lider Vojislav Šešelj, iako, kako dodaje, radikali o tome još nisu zvanično odlučivali. 

U SDPS Rasima Ljajića kažu da jos nisu konačno odlučili ko će njihove poslanike predvoditi u narednom periodu. 

- Najviše šansi, bar za sada, ima Milorad Mijatović, koji je bio šef skupštinskog SDPS i u dva prethodna saziva - kaže za "Danas" potpredsednik SDPS Vladimir Marinković. 

Potpredsednik Jedinstvene Srbije Petar Petrović kaže da u u toj stranci nisu imali težak posao i da će njihov šef poslaničke grupe biti lider stranke Dragan Marković Palma. 

U drugim strankama za sada još nije poznato ko će biti njihovi šefovi poslaničkih klubova, navodi beogradski list.

2024 © - Vesti online