Sreda 04.05.2016.
14:31
Vestionline

"SB UN da kaže da li i dalje važi Rezolucija 1244"

Tanjug
Vulin traži da se izjasni Savet bezbednosti

On je dodao da očekuje od Saveta bezbednosti UN da se oglasi i kaže da li je Rezolucija 1244 o Kosmetu i dalje na snazi.

Vulin je Tanjugu rekao da će posledice ulaska Kosova u međunarodnu fudbalsku organizaciju biti nesagledive i da je samo pitanje kada će se neko drugi pozvati na taj presedan i kršenje statuta organizacije, koja je sama taj statut donela, a ne poštuje ga. 

- Država Srbija će nastaviti da se bori i neće posmatrati skrštenih ruku. Ići ćemo na sud u Lozani, ići ćemo gde god možemo da se borimo, prvenstveno za zaštitu prava i međunarodnog prava. Savet bezbednosti bi morao da se oglasi i da kaže da li Rezolucija 1244 još uvek postoji. Ako postoji, onda ovo nije moguće, a ako ne postoji, onda bi bilo dobro da nam se to kaže - poručio je Vulin. 

Vulin očekuje od SB da se u najskorijem roku izjasni i kaže da li je njegov mandat prekršen i da li će se boriti za očuvanje svog mandata i ponavlja da će se Srbija boriti za očuvanje svog suvereniteta i integriteta, ali i očuvanje međunarodnog prava. 

Na pitanje da li je Srbija, "poražena" na fudbalskom planu, dobila na polju zabave, imajući u vidu odluku organizatora Evrosonga da zabrani zastavu Kosova tokom ovog muzičkog takmičenja, Vulin kaže da je to samo pitanje poštovanje međunarodnog prava. - Kada se poštuje međunarodno pravo, ono štiti sve. Kad god se prave presedani, ne može se reći kada će to prestati - naveo je Vulin.

2024 © - Vesti online