Sreda 04.05.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Miličina vaskršnja čestitka

Vesti
Radujmo se: Milica Đorđević sa vaskršnjim jajetom

Zajedno sa majkom Evicom, koja je odlučila da ostane na večnom ognjištu, uspela je da je niko ne otera protiv njene volje, obojila je i išarala pregršt jaja, stavila ih u veliku korpu, obukla majicu sa natpisom "Hristos vaskrse" i preko sedam gora i sedam mora poslala preko "Vesti" svakom od plemenitih dobrotvora širom sveta po jedno jaje - čuvarkuću za njihove domove.

A u svom skromnom stanu dočekala je praznik nad praznicima: otišla je u crkvu na svetu vaskršnju službu, a potom sela za svečano postavljenu trpezu, koju su joj i ove godine upriličili humani ljudi, svesni da joj ne mogu doneti svetlo slobode, ali mogu uneti svetlo ljubavi i u njen dom.

I prilog 200 AUD za dvanaestočlanu porodicu Ljiljane i Radovana Stanojkovića u selu Sušiću kod Štrpca stigao je pre praznika na Kosmet, što je i bila želja donatora čika Ilije iz Kanbere, našeg čitaoca koji se često seti ove brojne familije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ovoga puta javila nam se majka Ljiljana i obradovala nas vešću da je posle teške bolesti njeno zdravstveno stanje mnogo bolje i da će zajednički sa svim članovima dočekati vaskršnje praznike po svim pravoslavnim običajima. "Veliko hvala od srca ljudima koji nas se sete, iako smo na kraju sveta...", poručila je domaćica Ljiljana Stanojković.

Dete za primer: Nikola Jović

Dar za Nikolu

Za ovaj veliki praznik bilo je veselo i u kući 14-godišnjeg Nikole Jovića, slepog dečaka iz Kosovske Mitrovice kome su plemenita Rajka Tarlać i njeni prijatelji zajedno s anonimnim sveštenikom takođe uputili 100 dolara na dar.

"Svi smo dobro, hvala Bogu, što želimo i našim dobrotvorima. Nikola je odlikaš i završava školu i uskoro će upisati gimnaziju, ali nastavlja i sa pohađanjem Muzičke škole. Lepo je kada vas se neko seti iz dalekog sveta, hvala od srca...", rekla je majka Danijela.

2024 © - Vesti online