U zavičaj stigla kola hitne pomoći

B. Miličić
Ljubav prema zavičaju: Siniša Ristić, Olga i Bata Ilić sa predstavnikom mesta Forstern u Bavarskoj

- Zahvaljujući mojim dobrim kontaktima sa ljudima u Ludvigzburgu u pokrajini Baden-Virtemberg i organizaciji "Arbeiter Samariten Bund" (ASB) uspeli smo od njih dobiti kola hitne pomoći koja su servisirana i u veoma dobrom stanju, opremljena najneophodnijim uređajima. Predsednik mesne zajednice Velika Krsna Siniša Ristić odvezao je ta kola i javio nam se iz Velike Krsne, rekavši da je sve prošlo u najboljem redu. Od sada će i meštani ovog sela kod Mladenovca imati na raspolaganju vozilo koje bi trebalo da im pomogne u hitnim slučajevima. Bolji i korisniji poklon za Vaskrs meštani Velike Krsne nisu mogli da požele, dosad su bolesnici morali da putuju autobusom do Beograda, a sada će ih prevoziti specijalno vozilo - ponosno kaže 76-godišnji Bata Ilić, u Nemačkoj veoma popularan pevač šlagera, a njegova poznanstva i kontakti samo potvrđuju koliki ugled uživa u ovoj zemlji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ali, i Bata Ilić će se organizaciji ASB iz Ludvigzburga odužiti za ovaj velikodušni gest besplatnim nastupom na koncertu. Tu ipak nije kraj dobročiniteljskom angažovanju naših dijasporaca Bate i Olge Ilić, jer oni već rade na tome da za policijsku stanicu u Mladenovcu obezbede jedno vozilo koje bi bilo opremljeno za potrebe policije u ovom gradu.

Poznajući ovo dvoje humanih ljudi, koji ne gube volju i energiju da nesebično pomažu siromašnim i ugroženim porodicama i pojedincima, za verovati je da će uskoro i ova namera biti uspešno provedena u delo.

U prave ruke

Zahvaljujući Siniši Ristiću i Milančetu Mijajloviću iz Velike Krsne, Ilići i njihovi nemački dobrotvori nemaju razloga za bilo kakvu brigu kada je u pitanju slanje i podela humanitarne pomoći. Sve što je do sada iz Nemačke poslato, stiglo je u prave ruke i na pravu adresu. To je razlog više da Bata Ilić stiče poverenje i nemačkih sugrađana.


Briga o deci

Duže od pet godina Bata i Olga Ilić šalju novac za siromašnu decu čiji roditelji ne mogu da im obezbede topli obrok u školi. U dogovoru sa rukovodstvom škole u Velikoj Krsni, novac se troši za takve učenike. U ovoj akciji Ilići imaju podršku i Nemaca. Tako su Irena Vilhart iz Filingen-Šveningena i njen pokojni suprug Vilhelm više puta slali novac za siromašnu decu u Velikoj Krsni. Uoči zime uručili su im toplu garderobu i zajedno sa Ilićima pomagali onima kojim je pomoć najpotrebnija.

 

2024 © - Vesti online