Ponedeljak 31.05.2010.
12:43
Vestionline

RTS dao oglas za generalnog direktora

U oglasu koji je objavila "Politika" od kandidata se zahteva da ima državljanstvo Republike Srbije. Visoka stručna sprema nije bavezna ukoliko se radi o istaknutom novinaru, medijskom stručnjaku, odnosno menadžeru koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u radio-televizijskim kućama od nacionalnog značaja.

Takođe, kandidat bi trebalo da ima najmanje 10 godina radnog iskustva, znanje jednog svetskog jeika, organizacione i novinarske sposobnosti dokazane u medijskom poslovanju i vođenju velikih medijskih sistema.

Kandiati su dužni i da prilikom konkurisanja prilože program rada i razvoja RTS-a za period imenovanja sa razradama po godinama. Mandat generalnog direktora traje četiri godine, a jedno lice može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta uzastopno.

Rok za prijavljivanje kandidata je 15 dana, a Upravni odbor RTS-a dužan je da imenuje novog direktora u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava na konkurs. Kandidati će o rezultatima konkursa biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru, navodi se u oglasu koji je objavljen u "Politici".

2024 © - Vesti online