Susret za dugo pamćenje

V. Sekulić
Mnogo pitanja za "dobru tetu": Mirjana Sibinović među štićenicima

U dogovoru sa sestrom Trećeg odeljenja ovog Centra Verom Bojanić, humana Mirjana Sibinović je kupila neke od neophodnih stvari za mališane ovog odeljenja, poput tetra pelena, gaćica, čarapica, gumica za kosu i slatkiša. I ne samo to.

Sve je spakovala, ponela u otadžbinu i zaputila se na Veliki četvrtak u Zvečansku da darove lično uruči, posle stresa koji je preživela na aerodromu jer je avionski let bio otkazan zbog štrajka. Ipak, stigla je na vreme, da sve mališane obraduje, a reporteri "Vesti" bili su tu da ovaj dirljivi susret zabeleže.

- "Vesti" su uvek uz mene, a Humanitarni most nezaobilazna strana koju čitam. Došla sam da vidim ove mališane i bar malo ih usrećim - rekla je našim novinarima Mirjana Sibinović, medicinska sestra, koja završava svoj radni vek, sa željom da svoje dane u penziji provede pored svoje dece i unuka u Nišu.

Dok nam je pričala o svojim planovima i delila čokoladne zeke deci, oči su joj se u trenu napunile suzama, videvši i sama koliko su deca željna pažnje i ljubavi.

- Hvala, teto, hvala svima! - uzviknulo je desetak mališana, koji su se kao pilići sjatili oko Mirjane, tražeći zagrljaj ili čokoladu.

- Čim se budem vratila u Minhen, pripremiću zajedno sa svojim prijateljicama Nemicama i garderobu za decu. To je najmanje što mogu da učinim - istakla je naša sagovornica na ivici suza, koja se prvi put našla u Zvečanskoj ulici. A zapamtila je i reči vaspitačice Vere Bojanić: "U ime svih mališana, kao i naših sestara, od srca se zahvaljujem plemenitoj Mirjani Sibinović, ali svim ostalim dobrotvorima i čitaocima 'Vesti' koji nas nikad ne zaboravljaju..."

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Sigurni smo da će dobrotvorka Sibinović susret sa mališanima još dugo pamtiti i da ovu ustanovu nikad neće zaboraviti jer ko jednom tu kroči, ostaje mu zauvek u srcu. Baš kao što je više od dve decenije u mislima i dušama mnogih zemljaka sa svih meridijana.
 

Zahvalnica za dobra dela

Humanitarni most je uručio na licu mesta zahvalnicu "Vesti" donatorki Mirjani Sibinović i pohvale njenoj deci, ćerci i sinu, koji su uzeli učešće u nedavno završenoj akciji za slepu Milicu Tutunović iz Rajca kod Čačka, kada je ova porodica složno izdvojila 1.000 evra za lečenje dvadesetomesečne bebe u Kalugi. Iako još ne znamo kako će se završiti operacija u Rusiji, Mirjana Sibinović je već krenula u nove akcije. Hvala i njoj i njenim potomcima koji su lekciju iz humanosti učili od svoje majke.

2024 © - Vesti online