Ponedeljak 02.05.2016.
12:30
Vesti

Prokleti karakter

Ipak, u horoskopima se najčešće nailazi na zastupljenost jednog elementa što onda govori o dominantnim osobinama koje osoba teško savladava.

en.wikipedia.org
 

Nema čoveka kome je u životu sve besprekorno. Čak i ako se dogodi da je osoba rođena u trenutku kada su mu planete bile blagonaklone, uočljivo je da osoba umesto da koristi sklad koji joj je podaren rođenjem, nesmetani protok energije pretvara u lenjost, pa se nedostatkom prepreka urušava svaka eventualna ambicija. Jer, za uspeh je potrebna volja i želja, a one su predstavljene napetim aspektima koji, iako nas muče i unesrećuju, ipak i pokreću. Patnja je ta koja iz nas izvlači vrhunska dela.

U astrološkoj praksi poznato je da je prognozu najlakše dati nekome ko ima horoskop prepun napetih aspekata, jer oni najavljuju neizbežne događaje, ali i ogromnu energiju koju osoba mora da potroši da bi postigla neki cilj. Za razliku od horoskopa gde su dominantni trigoni koji upozoravaju na lenjost, horoskop kvadrata, opozicije pa i konjukcije opisuje dinamičnu prirodu čoveka kome će životna putanja biti prepuna uspona i padova.

Sve ovo govori o tome koliko je sreća različit pojam za svakog od nas. Čovek koji je nadaren ogromnom energijom, svoju sreću traži u spoznaji sklada i mira, i obrnuto, onaj kome život predstavljen ravnom energetskom linijom, pokretač nalazi u ushićenju i strasti do koje teško dolazi. I jedan i drugi, bar iz astrološkog ugla gledano, to nikada neće pronaći.

2024 © - Vesti online