Ponedeljak 02.05.2016.
11:16
Tanjug, Vestionline

Majami i Toronto dobili majstorice, San Antonio bolji od Oklahome

Reuters
Uništio Indijanu: Demar Derozan

Majami je u odlučujućem, sedmom meču nadigrao Hornetse i slavio ukupnim rezultatom 4:3 u seriji. Najzaslužniji za prolaz dalje bio je slovenački košarkaš Goran Dragić sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Džerald Grin sa 16 i Luol Deng sa 15 poena. 

Kod Šarlota bolji od ostalih bio Fred Kaminski sa 12 koševa. Majami će u finalu Istoka igrati sa Torontom, koji je u majstorici bio bolji od Indijane - 89:84. Derozan je sa 30 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, ali i na utakmici, a Pol Džordž je vodio Indijanu sa 26. Odličan je bio i Jonas Valančijunas koji je sa svojih 15 skokova i 10 poena prilično doprineo pobedi Raptorsa.

Počelo je prvo polufinale Zapada, a tamo dva giganta - San Antonio i Oklahoma. Ipak, u prvom meču serije na terenu su se "našli samo Sparsi", praktično su počistili Tandere s parketa slavivši 124:92 i tako potpuno zasluženo došli do prve recke. Dovoljno je reći da su već na poluvremenu Sparsi ubacili 73 poena (40 u prvoj četvrtini) i potpuno je jasno da je Oklahoma spržena već posle 24 minuta igre.

Ovo je najubedljivija pobeda Sparsa nad Tanderima u istoriji plej-ofa, a najzaslužniji za takav ishod bio je Lamarkus Oldridž koji je odigrao meč sezone - upisao je čak 38 poena i šest skokova. Uz njega je stajao naravno kameni Kavaj Lenard sa 25 poena.

Boban Marjanović je odigrao osam minuta i zabeležio četiri poena, pet skokova dve asistencije. Greg ga je uveo u poslednjoj četvrtini uz povike odobravanja sa tribina. On im se odužio s nekoliko dobrih poena, a zbog jednog koša su se mnogi na društvenim mrežama našalili da "nije fer" koliko je visok.

2024 © - Vesti online